Fruška gora

mesto gde vreme još uvek ide polako
Vila Davidović je skriveni kutak za udoban odmor u prirodi, kome ćete se rado vraćati
Svakog vikenda od početka aprila do kraja oktobra (ili duže ako vremenske prilike dozvole) čekamo vas da zajedno predahnemo u prirodi.

Usluge

Molimo Vas da nas pre dolaska obavezno kontaktirate

Gastronomija

Naša kuhinja se zasniva na poznatim ukusima i mirisima sremskih specijaliteta. Sva hrana se priprema od pažljivo izabranih domaćih namirnica ovog kraja

Smeštaj

Gostima su na raspolaganju tri prostrane sobe sa zasebnim kupatilima. Sobe su na dva nivoa i mogu da ugoste do pet osoba.

Boravak u prirodi

Naše prostrano imanje idealno je za odmor, opuštanje i neposredan kontakt sa prelepom fruškogorskom prirodom

Dešavanja

Možemo da organizujemo različite poslovne događaje, radionice, edukacije, kao i privatne proslave i okupljanja. Garantujemo mir i privatnost, ispratićemo sve vaše ideje i želje

Aktivnosti

Igraonica na otvorenom, sportska igrališta (odbojka, pikado, badmington i mali fudbal), šetnja okolinom, obilazak nacionalnog parka Fruška gora, poseta slikarskom ateljeu ...

Suveniri

Osim suvenira izrađenih po našim motivima, možete pronaći domaće proizvode i zimnicu pripremljenu od voća i povrća sa našeg imanja

Galerija

O nama

Početak

Kada smo posle nekoliko godina traganja za skrivenim mestom pronašli ovu oazu odmah je postalo jasno da pruža mnogo više od očekivanog. Smeštena na jugozapadnim obroncima Fruške Gore, dovoljno daleko od urbane sredine i dovoljno blizu da brzo stignete na mesto potpuno drugačije energije.

Lokacija

Udaljeni smo 80 km od Beograda i 50km od Novog Sada. Od Sremske Mitrovice nas deli 15km puta kroz bogatu ravnicu i svega 4km do jednog od najlepših sremskih sela – Manđelosa.

Misija

Naša želja je da ugostimo sve vas koji boravak u prirodi smatrate privilegijom, kao i one koji će to tek otkriti. Vrata našeg imanja otvorena su od aprila do oktobra.

Vila Davidović Fruška gora - ponuda za jednodnevni izlet

 

Kod nas možete provesti nekoliko dana ali možete doći i na samo jedan dan, svakog vikenda od proleća do jeseni. 

Osim netaknute fruškogorske prirode, mira, tišine i druženja, našom ponudom obuhvaćeni su i:

Ručak na bazi švedskog stola koji se služi u periodu između 13 i 16h. Na meniju se nalaze:

 • predjelo (kulen, čvarci, sremska kobasica, dimljena pečenica, sirevi)
 • domaće lepinje, kiflice ili projice ili pita gužvara
 • supa ili čorba
 • punjena paprika ili gulaš ili paprikaš
 • roštilj (pileći ražnjići, slanina, dimljeni vrat, roštiljska kobasica, rolovani ćevapi u slanini)
 • više vrsta salata i variva
 • lenja pita, kuglof, štrudle sa višnjom, rogačom, makom ili orasima.
 • ledena mineralna izvorska voda

Dodatne pogodnosti:

 • pet friendly (mali psi)
 • WiFi
 • LED TV (fudbal, tenis... )
 • parking

Za sve ovo cena je

 • 1400 dinara za odrasle
 • 700 dinara za decu (3 do 10 godina)

Zbog ograničenog broja mesta molimo Vas da OBAVEZNO pozovete i rezervišete (063 849 36 51)

Otvoreni smo svake subote i nedelje od 10 do 19h u sezoni od aprila do oktobra.

Od ponedeljka do petka rezervisani smo za unapred dogovorene grupne posete (15 i više osoba)

Dobro došli!

Šta obići u okolini?

PREDLOZI ZA PEŠAČKE TURE

 

Šetnja kroz vikend naselje – kružna staza od 5 km. Staza koja samo malim delom vodi kroz šumu, dok svojim većim delom prolazi kroz vikend naselje sela Manđelos.

 

Sofijini izvori - izvor magnetnog zračenja udaljeni 8 km od nas. Bez obzira na oprečna mišljenja o lekovitosti ovog mesta svakako možete uživati u šumskom ambijentu I čistom vazduhu.

Letenka je udaljena 8 km. Verovatno najpoznatije izletište u srcu nacionalnog parka Fruška gora. Poslednjih godina se koristi kao mesto za održavanje škole u prirodi za decu predškolskog i školskog uzrasta.

Vila Ravne ili Titova vila 5 kilometara udaljena. Građena je krajem 19. veka od strane iloč­kog grofa Ode­skal­ski, koji je kasnije na ime duga ustupio mađarskom grofu Koteku. Vila je stradala u toku II svetskog rata, pa je 1950. godine obnovljena i pretvorena u državnu rezidenciju. Najviše je koristio Aleksandar Ranković , dok je Tito u njoj boravio samo sat vremena, iako je od strane tadašnjih pokrajinskih funkcionera danima pripremali za njegov doček. Nažalost, Vila je ponovo uništena posle bombardovanja kada je nameštaj sklonjen na sigurno, a sve što je ostalo u njoj potpuno pokradeno. Sve do danas se ne zna kakva će biti njena sudbina. Okolina samo objekta koji se prostire na 3 km se redovno održava i izgleda veoma lepo. U neposrednoj blizini Vile je uzgajalište Evropskog jelena, kako bi se obezbedilo potomstvo ove vrste, čime bi se ponovo vratili u šume Fruške gore.

PREDLOZI ZA VOŽNJU PO OKOLINI

Manastiri Šišatovac - 13km. Posvećen Rođenju Bogorodice. U 16. veku osnovan je od strane žičkih monaha sa ocem Teofanom na čelu,. Oni su bežeći od Turaka na mestu male crkve Sv. Nikole podigli manastir. Manastir je čuvao mošti Sv Stefana Štiljanovića dok nisu prenete u riznicu Saborne crkve u Beogradu. Kao i većina manastira na Fruškoj gori puno je stradao, naročito u toku II svetskog rata. Ceo kompleks obnovljen 70-ih godina 20. veka. Zahvaljujući bratstvu ovaj manastir je danas lepo uređen i otvoren za posetioce. Telefon 022 2663 530

Manastir Petkovica udaljen je 15 kilometara. Podignut u 16. veku, posvećen Svetoj Petki, prema predanju zadužbina despotice Jelene, udovice despota Stefana Štiljanovića. Iako je više puta pljačkan i razaran, zahvaljujući rekonstrukcijama skoro u potpunosti je sačuvao prvobitni izgled. Jedino je drveni zvonik zamenjen novim zidanim u 18. veku. Ikonostas je stradao u toku II svetskog rata, njegovi ostaci se čuvaju u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, dok su prvobitne freske očuvane. Danas je ovo ženski manastir, predivno održavan od strane sestrinstva koje čini devet monahinja na čelu sa igumanijom Antoninom. Telefon: 022 2663 400

Bešenovačko jezero ili Beli kamen - udaljeno 17 km. Jezero je nastalo na mestu napuštenog rudarskog kopa iz koga je Beočinska cemetara godinama eksploatisala lapor. Umesto duboke depresije uz pomoć prirode nastalo je predivno tirkizno jezero. Mesto je sve popularnije tokom toplih letnjih dana. Voda je čista i na nekim mestima veoma duboka, tako da se kupanje preporučuje isključivo plivačima. Okolina nije uređena i nema nikakvih sadržaja za duži boravak.

 

Jezero Vranjaš - 6 km. Izgradnjom brane nastala je veštačka akumulacija namenjena za navodnjavanje. Za sada je ovo jezero idealno za ribolovce ali postoje ideje kako bi se bolje iskoristilo u budućnosti.

Carska palata Sirmium  udaljena je 18 kilometara. Današnja Sremska Mitrovica, nekada Sirmium, predstavljala je značajnu prestonicu Rimskog carstva i bila rodni grad i povremeno sedište nekoliko rimskih imperatora. Arheoloških lokaliteti u Sremskoj Mitrovici svedoče o tim vremenima, među njima su svakako najznačajniji ostaci stambenog dela palate koja je samo jedan deo imperijalnog kompleksa. Poseta je moguća svakog dana od 8-16h. http://www.carskapalata.rs

Plaža Brioni - gradska plaža u Sremskoj Mitrovici na reci Savi udaljena je 19 km. Ovo je popularna destinacija za sve stanovnike Sremske Mitrovice, naročito tokom letnjih dana. Lepo uređena plaža, opremljena tuševima, toaletima i kabinama za presvlačenje. U nastavku plaže su sportski tereni za košarku, odbojku i stoni tenis, kao i igralište za decu, u blizini su i brojni ugostiteljski objekti.

Banoštor - plaža na Dunavu i vinarije. Živopisno selo udaljeno od nas 22 km. Poznato je kao selo dva sunca, mesto gde se spajaju Dunav i Fruška gora. Sa oko 750 stanovnika, 150 hektara vinograda i 10 vinarija proizvodi oko 1000 l vina po glavi stanovnika. Poznato je po brojnim manifestacijama od kojih je najpoznatija "Banoštorski dani grožđa" koja se svake godine održava prvog vikenda septembra i najavljuje početak berbe grožđa.

Sportski aerodrom Veliki Radinci - 17 km. Klub raspolaže sportskim avionima i motornim zmajem i vrši usluge u panoramskom letenju i obuci u skakanju padobranom. Telefon za sve informacije 063 512718

Specijalni rezervat prirode Zasavica - udaljena je 33 km. Ovo zaštićeno močvarno područje predstavlja stanište mnogim biljnim i životinjskim vrstama. Neke vrste su retke kao riba Umbra, dabar, orao belorepan. Rezervat poseduje vidikovac odakle se mogu videti stada podolskog govečeta, mangulica. Pored toga može se videti farma magaraca i mini zoo vrt. Poseban doživljaj je vožnja brodićem koja traje oko pola sata.